Dubbele garagedeur

Een dubbele garagedeur wordt ook wel een openslaande garagedeur genoemd. En het is een prima alternatief voor een verouderde kanteldeur. Zeker wanneer u de garage veel gebruikt als in- of uitgang is het een perfecte oplossing. Maar ook als u vaak met de fiets, brommer of motor naar buiten kan een dubbele garagedeur erg fijn zijn. Een nieuwe garagedeur (laten) plaatsen? We vertellen u graag over de mogelijkheden!

Een dubbele garagedeur, wat is dat?

De naam doet het al vermoeden. Een dubbele garagedeur, ook wel openslaande garagedeur genoemd, is een deur die horizontaal opengaat of sluit. Dit in tegenstelling tot kanteldeuren en sectionale garagedeuren die verticaal (naar boven/beneden) bewegen. Een dubbele garagedeur moet echter niet verward worden met een loopdeur. Dit is vaak één deur met het formaat van een normale binnendeur. Deze wordt in een grotere garagedeur geplaatst om naar binnen of buiten te lopen zonder heel de garagedeur te moeten openen. Bekijk daarvoor ook onze pagina over een loopdeur garage.

Het grote voordeel van een dubbele garagedeur is natuurlijk dat deze niet volledig geopend hoeft te worden om hier doorheen te hoeven lopen. Daarnaast is deze vaak een flink stuk breder dan een normale loopdeur, waardoor het makkelijk naar binnen of buiten lopen is met een fiets, brommer of zelfs motor. Ten slotte zorgt de deur voor een uitstekende isolatie van uw garage. Zeker in een tijd waarin de stookkosten steeds verder omhoog gaan kunt u een hoop warmte binnenhouden door de garage goed af te sluiten.

Nieuwe dubbele garagedeur laten plaatsen?

Wilt u een nieuwe dubbele garagedeur (laten) plaatsen ter vervanging van een oude garagedeur? Of gaat het om een nieuwbouw situatie? Dan kunnen wij dé perfecte garagedeur voor u leveren en indien gewenst monteren! Onze Berger Luxe-Line is een veelzijdige openslaande garagedeur die geschikt is voor veel verschillende toepassingen. Met als basis het aluminium profiel (thermisch onderbroken) als kozijn en 40 mm staalsandwichpanelen als vulling maken wij een individuele deur, volledig op maat gemaakt.

Het grote voordeel van onze garagedeuren is dat u deze volledig naar wens kunt samenstellen. Zo kunt u kiezen uit de volgende panelen:

  • High-Line panelen: Woodgrain, Stucco en Satin. Deze zijn standaard uitgevoerd in RAL 9016 en verkrijgbaar in een aantal uitvoeringen.
  • Wood-line panelen: een authentieke houtlook met verschillende designs
  • Colour line stucco / S40: uitgevoerd in STUCCO met horizontale belijning en leverbaar in 18 standaard kleuren
  • Design-line panelen: uitgevoerd in verschillende kleuren en structuren

Zoals aangegeven kunt u ervoor kiezen de nieuwe deur door ons te laten monteren. Wij beschikken over een professionele montageploeg die de dubbele garagedeur zorgvuldig en netjes kan plaatsen. Het is echter ook mogelijk om de deur zelf te plaatsen! In dat geval leveren wij de openslaande deuren netjes bij u thuis af.

Kosten dubbele garagedeur

Wilt u de kosten van een nieuwe dubbele garagedeur weten? Dat kan heel makkelijk via onze website. Voer de gewenste afmetingen in op deze pagina en u ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat per e-mail! Een dubbele garagedeur is al verkrijgbaar vanaf € 2.099,- exclusief montage.

Komt u er niet uit of wilt u een persoonlijk advies van de expert? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dat kan per mail, telefonisch of zelfs via WhatsApp. We beantwoorden graag uw vragen en kunnen altijd een passende oplossing bieden.


Een vrijblijvend offerte aanvragen