Sectionale garagedeur

Is het tijd om uw oude garagedeur te vervangen? Of bent u op zoek naar een garagedeur voor uw nieuwbouw project? Een sectionale garagedeur is dé oplossing voor een kwalitatieve en duurzame afsluiting van uw schuur of garage. Maar waarom zou u wel of niet voor een sectionale deur moeten kiezen? Daar helpen we u graag bij op weg!

Wat is een sectionale garagedeur?

U heeft het ongetwijfeld al voorbij zien komen. Een sectionale garagedeur, een openslaande garagedeur of zelfs een overheaddeur. Maar wat is het verschil? En nog belangrijker, wat is de beste oplossing voor uw situatie?

Een sectionale garagedeur bestaat uit losse deurbladen. In plaats van een solide deur is het één geheel wat bestaat uit meerdere panelen die bovenop elkaar zijn gestapeld. Wanneer de deur wordt geopend kunnen de panelen na elkaar omhoog worden bewogen, waarna de deur onder het plafond komt te hangen.

Ondanks de losse deurbladen zijn sectionaaldeuren door de hoogwaardige materialen uitstekend geïsoleerd waardoor er geen problemen ontstaan met toch en/of kou. Daarnaast wordt er vaak gewerkt met afdichtstrippen, die ervoor zorgen dat de panelen goed op elkaar worden aangesloten. Ten slotte is een sectionale garagedeur erg onderhoudsvriendelijk. Door de slijtage gevoelige onderdelen regelmatig te blijven smeren kan de garagedeur letterlijk jaren meegaan.

Is een sectionale garagedeur elektrisch?

Een garagedeur met elektrische bediening komt tegenwoordig steeds vaker voor. Met name de opkomst van sectionale garagedeuren, die uitstekend geschikt zijn om elektrische te openen en sluiten, wordt het gebruik hiervan steeds populairder. De benodigde inbouwruimte hiervoor is minimaal, waardoor dit praktisch voor alle garages geschikt is. Daarnaast kunnen tegenwoordig alle sectionaaldeuren op maat worden geleverd, waardoor dit passend te maken is voor elke benodigde situatie.

Het elektronisch openen en sluiten van een garagedeur brengt wel een uitdaging met zich mee, namelijk veiligheid. Omdat veiligheid in uw woning erg belangrijk is zijn hier verschillende oplossingen voor bedacht, die een veilige functie van de garagedeur garanderen. Zo zijn onze Berger sectionale garagedeuren standaard uitgerust met vingerklem-, veerbreuk-, optil-, onderloop- en obstakelbeveiliging. De deur zal dus nooit uw vingers beklemmen, onverwacht sluiten en effectief zijn tegen het weren van inbrekers.

Welke sectionale garagedeur moet ik kiezen?

Binnen ons aanbod kunt u twee sectionale garagedeuren vinden, namelijk de Berger en Crawford g60. De Berger is een uitstekende sectionaaldeur, waarbij de basis wordt gevormd door 40mm stalen sandwichpanelen met een isolerende en brandvertragende schuimkern (CFK-vrij). Dit model is zowel elektrisch als handbediend verkrijgbaar. Bovendien is deze zeer scherp geprijsd én snel verkrijgbaar. De Crawford g60 wordt gerekend tot het hogere segment garagedeuren. Door de hoge isolatiewaarde en aanpasbare design is dit model wat duurder dan de Berger. Hier krijgt u echter wel een fantastische garagedeur voor terug, die volledig aanpasbaar is aan de stijl van uw garage en/of woning.

Wilt u een sectionale garagedeur voor een scherpe prijs? Bekijk dan de mogelijkheden van een garagedeur in standaard afmetingen. Op Garagedeurdiscounter.nl kunt u een Berger garagedeur vinden, al vanaf €899,- inclusief btw!

Sectionale garagedeur plaatsen

Een sectionale garagedeur plaatsen, dat kan nog een hele opgave zijn. Wij bieden dan ook een totaaloplossing aan, inclusief levering én montage. Wanneer u een garagedeur bestelt bieden wij u de mogelijkheid om de nieuwe garagedeur voor u te monteren. Wij beschikken over een eigen montageteam, welke in heel Nederland dagelijks garagedeuren plaatst.

Wilt u meer informatie over een sectionale garagedeur of wilt u een scherpe prijs ontvangen? Binnen 5 minuten kunt u online uw eigen prijs berekenen, waarna u vrijblijvend een offerte op maat ontvangt. Liever direct contact? Bel dan +31(0) 85 1309623 of stuur een e-mail naar info@degaragedeurexpert.nl.

Bereken uw prijs online