Garagedeuren: het aanschaftraject

Is je huidige garagedeur aan vervanging toe? Bijvoorbeeld omdat deze versleten is, of omdat het paneel verweerd/verkleurd is (tip: lees ons blog met schoonmaaktips) of er geen onderdelen meer verkrijgbaar zijn. In dit blog vertellen we je over de stappen die je meestal doorloopt bij de aanschaf van een nieuwe garagedeur. Van de oriëntatie fase tot het gebruik van je nieuwe garagedeur of openslaande deuren, lees snel verder!

1. Oriënteren

Allereerst bekijk je welk type garagedeur het meest geschikt voor je garage of schuur. Waar ga je de garage of schuur voor gebruiken? Is enkel een garagedeur nodig of moet er ook een loopdeur in? Misschien passen openslaande deuren beter bij je situatie. Wil je de auto kunnen stallen of maak je van de garage een thuiswerk-kantoor? Hierover kunnen de experts van de Garagedeur Expert je uitstekend in adviseren. Onze website heeft een handige rekentool en staat vol met informatie en voorbeelden van klanten die je zijn voorgegaan.

2. Aanvragen

Als de keuze is gemaakt voor een bepaald type garagedeur is het een kwestie van een offerte aanvragen. Bij de Garagedeur Expert kan dat via ons aanvraagformulier een vrijblijvende aanvraag doen of voor een snelle aanvraag via onze chatbot. Deze is 24 uur per dag bereikbaar. Vul je gegevens in en je ontvangt binnen 24 uur geheel vrijblijvend een offerte van een garagedeur of openslaande deur.

3. Inmeten

Als je de offerte hebt ontvangen en gebruik wilt maken van het voorstel wordt er een afspraak gemaakt voor het inmeten. Tijdens het inmeten lopen de experts van de Garagedeur Expert alle belangrijke zaken na; maatvoering, paneeltype, kleur, bediening, afwerking en montage. Hierna ontvang je een terugkoppeling van alle zaken die tijdens het inmeten zijn besproken. Als alles duidelijk en akkoord is wordt de opdracht gegeven.

4. Bestelling

Zodra de opdracht gegeven is wordt deze door de Garagedeur Expert in behandeling genomen. Je ontvangt een opdrachtbevestiging en aanbetalingsfactuur. Nadat de aanbetaling voldaan is kan de garagedeur bij de fabriek in bestelling genomen worden. Let wel op, de levertermijn gaat pas in nadat de garagedeur bij de fabriek is besteld. De Garagedeur Expert koppelt de levertijd en verwachte montageweek altijd naar je terug, zodat je altijd weet wat je kan verwachten!

5. Montage

Zodra precies duidelijk is wanneer de garagedeur afgeleverd wordt neemt de monteur contact met je op voor het maken van een montage datum. De montage datum wordt dus altijd in overleg gepland. Dit geeft je voldoende gelegenheid om de garage “bewegingsvrij” te maken, zodat de monteur ruimte heeft om de garagedeur te monteren. Nadat de garagedeur gemonteerd is wordt deze opgeleverd. Je ontvangt dan uitleg over de bediening en het onderhoud van de garagedeur.

6. Afhandeling

Zodra de garagedeur opgeleverd is en de monteur foto’s heeft gemaakt kan de eindfactuur op gesteld worden. Deze wordt gemaild. Hierbij wordt gelijk gevraagd om een review te geven. Voor ieder bedrijf is een positieve review enorm belangrijk. Wij waarderen het dan ook enorm dat klanten deze moeite willen nemen.

Toe aan een nieuwe garagedeur?

Kan jouw garagedeur wel een opfrisbeurt gebruiken maar is een grote schoonmaak niet voldoende? Kortom, ben je toe aan een nieuwe garagedeur? Bij de Garagedeur Expert vind je verschillende type garagedeuren. De meest voorkomende is de sectionale garagedeur. Dit type heeft goede isolerende eigenschappen en is in diverse uitvoeringen beschikbaar waardoor de keuze bij veel mensen op dit type garagedeur valt. Het openen van de deur kan zowel elektrisch als handmatig. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid voor openslaande deuren. Weten wat jouw nieuwe garagedeur gaat kosten? Gebruik de calculator om de prijs te berekenen.

Meer weten of liever een persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact op met een van onze experts.

Terug naar overzicht