Garagedeurexpert popup!
Dagmaatbreedte:  mm

  De dagmaatbreedte is de breedte van het deurgat (DMB in schema) in millimeters. Mogelijke maten liggen tussen 1800 en 5800 mm.

  Dagmaathoogte:  mm

   De dagmaathoogte is de hoogte van het deurgat (DMH in schema) in millimeters. Elke afmeting tussen 1800 en 3000 mm is mogelijk.

   Schematisch overzicht van relevante maten

   Vrije bovenruimte:  mm

    De vrije bovenruimte is de afstand van de bovenkant van het deurgat tot het eerste obstakel daarboven, bijvoorbeeld het plafond, (VBR in schema) in millimeters. Deze bovenruimte dient over de gehele benodigde inbouwdiepte beschikbaar te zijn.

    De benodigde vrije bovenruimte bedraagt 51 mm.

    Vrije zijruimte links:  mm
    Vrije zijruimte rechts:  mm

     De vrije zijruimte is de afstand van één bepaalde kant van het deurgat (van binnenuit gezien) tot het eerste obstakel daarnaast, bijvoorbeeld de muur, in millimeters. In het schema is VZRL de vrije zijruimte links en VZRR rechts.

     De minimale zijruimte bedraagt 130 mm aan de zijde waarnaar de deur opent, en 51 mm aan de andere zijde.

     Vrije inbouwdiepte boven:  mm

      Dit is de afstand in millimeters tussen de muur met het deurgat en het eerste obstakel tegen de muur waarlangs de deur opent, ter hoogte van de bovenkant van het deurgat (VIDB in het schema).

      Dagmaten en inbouwruimte voor Alulux Vertico zijloopdeur

      Vrije inbouwdiepte onder:  mm

       Dit is de afstand in millimeters tussen de muur met het deurgat en het eerste obstakel tegen de muur waarlangs de deur opent, ter hoogte van de garagevloer (VIDO in het schema).

       De vereiste vrije inbouwdiepte onder is gelijk aan de dagmaatbreedte (DMB) plus 330 mm.