U wilt een nieuwe garagedeur bestellen, wat nu? Dan gaan we uw garagedeur inmeten!

U heeft van De Garagedeur Expert een goede en duidelijke aanbieding ontvangen en nu wilt u gebruik maken van het voorstel, welke stap volgt dan? Na akkoord via mail of telefoon wordt er een afspraak gemaakt voor het inmeten van de garagedeur, wat wij voor het gemak de inmeting noemen. Maar wat houdt een inmeting in? Wat kunt u verwachten tijdens een inmeting en hoeveel tijd gaat dit u kosten? Hieronder leest u welke zaken tijdens de inmeting worden verricht en besproken (alleen besproken of wordt er ook wat gedaan?).

1. Situatie in kaart brengen

Allereerst wordt er gekeken of uw situatie geschikt is voor de nieuwe garage- of openslaande deuren. Bij garagedeuren is er minimale montageruimte ruimte nodig om de geleiders te kunnen plaatsen. Daarnaast heeft een garagedeur een geleider systeem, welke een minimale inbouwdiepte nodig heeft. Obstakels zoals tussendeuren, TL-lampen en kasten kunnen montage bemoeilijken en worden tijdens een inmeting besproken. Bij openslaande deuren is een haakse, egale dagopening nodig voor een “in de dag” plaatsing, dit wordt door de expert in kaart gebracht met een waterpas en kruislaser.

2. Garagedeur inmeten

Zowel bij garagedeuren, als bij openslaande deuren wordt de maatvoering van de dagopening in kaart gebracht. Dat gebeurt zowel met een afstandsmeter als met een rolmaat. Een garagedeur inmeten komt dus nog heel precies. De Expert heeft een systeem ontwikkeld die ervoor zorgt dat maatvoering altijd kloppend is en teleurstellingen tijdens montage worden voorkomen!

3. Materiaal bespreken

Het meest interessante bij de inmeting is het bespreken van de materialen en de opbouw van het product. De Expert heeft alle materialen bij zich zodat u een goede voorstelling kan maken van het product; of dit nu garagedeuren of openslaande deuren zijn. Dit varieert van de panelen, het toe te passen geleidersysteem van de garagedeur of een complete opstelling van openslaande deuren. In combinatie met een kleurenwaaier, eventuele montage profielen en rubber afdichtingen krijgt u een duidelijk beeld van de nieuwe situatie. Op deze manier zullen de verwachtingen ook overeenkomen met het uiteindelijke resultaat!

4. Opties bespreken

Tijdens het inmeten van de garagedeur komen vaak additionele wensen naar voren. Onze medewerker is de Expert die u hierover alles kan vertellen. Bediening van uw garagedeur met uw telefoon? Daarvoor kunnen wij u de MyQ SmartPack aanbieden. Een deurdranger op uw openslaande deuren zodat de deur uit zichzelf altijd sluit. Of een knopcilinder waarmee u de deur vanuit de binnenkant en zonder sleutel kan afsluiten? Er is zoveel meer mogelijk. Uw Expert kan u hierover alles vertellen.

5. Afsluiting

Tijdens de afsluiting worden alle besproken zaken samengevat op het inmeetformulier. Daarnaast worden alle afspraken met u samengevat in een apart schrijven, zodat daar nooit onduidelijkheid over kan ontstaan. Als verder alles duidelijk is, wordt de offerte ondertekend voor akkoord.

6. En dan?........Dan lopen we alles nogmaals na!!

Waarom? Zekerheid voor alles! Alle besproken zaken worden nogmaals getoetst in de situatie (garage of schuur) en pas als de Expert alles compleet heeft is de inmeting afgerond.

En het mooie is, dit alles hoeft niet meer dan 45 minuten te duren. U hoeft geen halve dag vrij te nemen van uw werk. De Expert maakt met u een afspraak en zal zich daaraan houden. Want bij de Garagedeur Expert geldt: afspraak is afspraak!

Toe aan een nieuwe garagedeur?

Ben je toe aan een nieuwe garagedeur of openslaande deuren? Bij de Garagedeur Expert vind je verschillende type garagedeuren. De meest voorkomende is de sectionale garagedeur. Dit type heeft goede isolerende eigenschappen en is in diverse uitvoeringen beschikbaar waardoor de keuze bij veel mensen op dit type garagedeur valt. Het openen van de deur kan zowel elektrisch als handmatig. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid voor openslaande deuren. Weten wat jouw nieuwe garagedeur gaat kosten? Gebruik de calculator om de prijs te berekenen.

Meer weten of liever een persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact op met een van onze experts.


Terug naar overzicht