Elektrische bediening van Berger garagedeuren

U kunt bij de Garagedeur Expert kiezen tussen een handmatige en een elektrische bediening van uw garagedeur. In het laatste geval passen wij bij de Berger garagedeur een aandrijving toe van het gerenommeerde Duitse bedrijf Berner. Zij bieden een reeks zeer betrouwbare en gebruiksvriendelijke aandrijvingen, waaronder de Limus, GA203 en GA403. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van uw deurspecificatie, met name de oppervlakte van het deurblad.

Dankzij de geïntegreerde verlichting komt u altijd een verlichte garage binnen. Na drie minuten schakelt de lamp automatisch uit. Een speciale transformator voor energiebesparing maakt dat de motor een zeer laag stroomverbruik kent – ook tijdens stand-by.

Dankzij de voorgemonteerde geleiderails zijn deze aandrijvingen binnen 90 seconden gereed voor installatie, en kunnen ze gemonteerd worden in iedere situatie. De verschuifbare bevestigingsprofielen zorgen ervoor dat bedrading of dwarsbalken nooit in de weg zitten.

In plaats van een normale ketting maken zowel de Limus als de GA-varianten gebruik van een hoge-kwaliteit synthetische riem. De motor werkt hierdoor geruisloos, en invetten of oliën is niet nodig.

Bediening op afstand

Standaard wordt bij elke aandrijving één 3-kanaals handzender geleverd, maar uiteraard zijn extra handzenders beschikbaar. Met de volgende accessoires kunt u uw Berger garagedeur nog comfortabeler in het gebruik maken. Al deze draadloze apparaten opereren op 868 MHz en maken voor een hoge veiligheid gebruik van een 32-bit codering.

Handzender € 47,50

2-kanaals handzender

Model: Berner BDS120

Met één druk op de knop opent en sluit u uw Berger garagedeur op afstand, met deze eenvoudige handzender. Handig voor aan de sleutelbos!ok
Handzender € 52,50

4-kanaals handzender

Model: Berner BDS140

Met deze handzender, waarvan er standaard één bij uw aandrijving geleverd wordt, kunt u tot vier verschillende Berner-producten aansturen.
Handzender € 69,00

Luxe 5-kanaals handzender

Model: Berner BDS150

De veelzijdige en mobiele BDS150 kan in de wandhouder, b.v. in de gang of hal bewaard worden. U kunt hiermee altijd, ook zonder zichtcontact controleren of de garagedeur geopend of gesloten is. Desgewenst stuurt u uw deur met een druk op de knop open - dicht.
Wandzender € 50,00

Wandzender

Model: Berner BHS421

Een modulaire, draadloze wandzender die binnen in de garage geplaatst kan worden.

Codeklavier € 86,00

Codeklavier

Model: Berner BHS591

De meest veilige oplossing voor de bescherming van uw garage. Verlicht, eenvoudig te programmeren, energiezuinig en natuurlijk draadloos.
Plugzender voor in de auto € 59,00

Plugzender voor in de auto

Model: Berner BHS211

Comfortabel vanuit de auto uw garagedeur bedienen met een zender die zijn energie haalt uit de sigarettenaansteker in het dashboard.
Plugzender voor in de auto € 299,00

Berner Box

- Centraal verbindingselement voor de bediening van uw garagedeur.
- Met de gratis Berner App stuurt u uw Berner radio-producten via alle mobiele, internetgeschikte apparaten aan.
- Hoogste veiligheidsstandaard middels het gebruik van actuele en gecertificeerde veiligheidssleutels (SSL), beveiligde VPN-verbinding tussen de losse IP-apparaten.

Beveiligingen

Limus garagedeuren zijn getest en gecertificeerd door onafhankelijke instellingen, in overeenstemming met de veiligheids- voorschriften in de Europese norm EN 13241-1. De aandrijving stopt elke sluitbeweging zodra het een obstakel tegenkomt, waarna de deur zo'n 30 cm heropent. Deze obstakeldetectie is zelf-testend en zelf-aanpassend.

Bij het sluiten van de deur valt de geïntegreerde optilbeveiliging in de aanslag van de rail. Dit is de beste veiligheid tegen het optillen van buitenaf. Deze mechanische beveiliging functioneert op elke ogenblik, ook zonder stroom. U kunt daarom met een gerust hart de stekker uittrekken tijdens de vakantie.

Mocht de elektriciteit uitvallen, dan kunt u met behulp van een gemakkelijke, handbediende noodontkoppeling de aandrijving ontgrendelen. Hierna is de deur handmatig te openen.

Let op: Voor de toepassing van deze aandrijving is een voeding (230 V) noodzakelijk nabij de motorunit, ± 3,2 m midden achter de deuropening in het plafond.

Brochure van de Berner GA-serie aandrijvingen (Adobe PDF, 935 kB)